Politiet undersøger scooterjagt på rensdyr

Politiet i Nuuk er i gang med at forhøre vidner, der var i Qooqqut i Godthåbsfjorden i weekenden, da fire mænd med to snescootere og med tre aggressive hunde skræmte rensdyr.
Foto © : Privatfoto
Skrevet af Jaaku Lyberth
25. marts 2015 12:13

Poul Petersen fra politiet i Sermersooq oplyser, at man har talt med de fire mænd, og de er nu i gang med at tale med alle de vidner, der så episoden.

De oplysninger, politiet indsamler fra vidnerne, vil blive vurderet af politiets jurister, hvorefter de afgør, om der skal uddeles bøder eller andre foranstaltninger mod de fire mænd, siger Poul Petersen.

Læs også Mænd på snescootere i Qooqqut terroriserede rensdyr

En båd, der transporterede 12 rypejægere fra Nuuk, ankom lørdag aften til Qooqqut, og søndag morgen omkring klokken 7 roede de i land med gummibåd, hvor de kunne se de fire mænd med to snescootere køre rundt efter rensdyrene.

I følge de vidner, som  radioavisen har haft kontakt med, var der omkring 30 til 50 rensdyr inde i Qooqqut - og de 3 rensdyr, der var i vandet blev skræmt væk af hundene, så de ikke kunne komme op på land, siger en kilde, som radioavisen har talt med.