Politiet skrider ikke ind mod forbudte tupilakker

14. februar 2005 10:47

I to år har hjemmesiden Inuit.dk været meldt til politiet, fordi der bliver solgt grønlandske tupilakker af kaskelottand. Men myndighederne skrider ikke ind.

Det er ellers forbudt at eksportere kunsthåndværk af truede dyr. Salget strider mod Washington-konventionens regler. Og Skov- og Naturstyrelsen i Danmark har meldt sagen til politiet tilbage i 2003, men souvenirbutikken på nettet er stadig i gang.

Politiet har nemlig svært ved at stillet noget op med hjemmesiden, så længe ejeren ikke kan afhøres. For han befinder sig i Fjernøsten.

- Vi kan ikke udelukke, at der kan være effekter på hjemmesiden, som det er lovligt at sælge, fordi der følger en erklæring med. Derfor er vi nødt til at få fat i ejeren, men han opholder sig i udlandet, og vi er derfor nødt til at vente på, at han kommer hjem, siger kriminalinspektør Hasse Jakobsen fra Københavns politi.

Han vurderer, at det ikke er muligt at få hjælp af det lokale politi i Fjernøsten, fordi strafferammen i den slags sager kun er på et års fængsel. Og den skal normalt være noget større, før politiet kan bede udlandet om hjælp.