Politi: Eftersøgning af Kristian Jørgensen indstillet

Politiet i Paamiut har nu indstillet eftersøgningen efter den 59-årige Kristian Jørgensen, der er forsvundet under en rensdyrjagt i området omkring Bjørnesund. Det sker efter, at politiet i weekenden har gennemført en intensiv eftersøgning med helikoptere fra Grønlandsfly og Søværnet og med folk i terrænnet.

En jagtkammerat - den 49-årige Heine Petersen - blev i lørdags fundet lettere forkommen, men i god behold. Han har forklaret, at han og Kristian Jørgensenvar taget på rensdyrjagt et par uger tidligere, men havde mistet kontakten med hinanden for 11 dage siden, da de befandt sig langt inde i landet. De havde slået lejr midtvejs i fjorden Bjørnesund. Men under fortøjningen af deres jolle, havde den revet sig løs og var drevet væk.

Den 59-årige savnede Kristian Jørgensen er svagtseende og efter en nylig operation i benet - også dårligt gående. Derfor besluttede de, at Heine Petersen skulle søge ud mod fjorden for at hente hjælp. Det tog ham tre dage at nå tilbage til lejren, hvor en rensdyrjæger fra Qeqertarsuaatsiat fandt ham i lørdags. De fik derefter ved hjælp af et spejl tilkaldt en helikopter fra Grønlands Kommando, der deltog i eftersøgningen af de to mænd.

Derefter har politiet haft en omfattende eftersøgning igang. Men uden resultat. Hele området har været finkæmmet med helikoptere og der er undervejes blevet gjort stop, hvor eftersøgningsholdene har været ude til fods og signaleret med riffelskud og råbt med megafon. Men alt har været forgæves, og derfor blev eftersøgningen indstillet ved 18-tiden i aftes, oplyser politiet i Paamiut.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt