Pilersuisoq jager defekte patroner

30. november 2005 14:22

Pilersuisoq leder fortsat efter defekte SAKO patroner kaliber 308 i deres butikker. Jagten på patronerne, der i værste fald kan eksplodere, har indtil videre givet pote i bygden Saattut ved Uummannaq.

-Men vi er forsat i gang med at undersøge om der er flere patroner i vores butikker, fortæller indkøber i Pilersuisoq Manasse Lennert.

Han fortæller, at patronerne er farlige og kan risikere at eksplodere under affyring, hvis de er blevet opbevaret forkert og har fået rustpletter.

Tilbagekaldelsen omfatter udelukkende riffelpatroner i kaliber 308 Winchester produceret i perioden 1990-1992. Produktionsåret kan ses på patronæsken: De to sidste tal i lotnummeret indikerer produktionsåret. Har man ikke patronæsken kan man kigge på hylstret: Såfremt der er præget SAKO .308 i bunden bør riffelpatronen returneres til en forhandler. Hvis der er præget SAKO .308 Win er riffelpatronen produceret efter 1990-1992 og er således ikke omfattet af tilbagekaldelsen. Defekte patroner kan byttes til penge eller nye patroner hos Pilersuisoq. Hos Pisiffik oplyser administrerende direktør Michael Østergaard, at Pisiffik ikke har nogen af de tilbagekaldte patroner.