Pensionistmøde i Qaqortoq

20. juni 2006 13:39

I disse dage er 36 danske pensionister, fra Pensionisternes Samvirke, på besøg på Arbejderhøjskolen, Sulisartut Højskoleat, i Qaqortoq.

De er kærkomne gæster, som de lokale ældre i Qaqortoq også har glæde af.

Forstander Kaj Lyberth fortæller, at højskolen plejer at inviterer de lokale ældre. De morer sig sammen. Selvom de ikke har en tolk, kan de udmærket finde sammen rent menneskeligt, siger forstanderen

Udover mødet med de lokale ældre, og sejlture i omegnen, har gæsterne mulighed for at besøge en grønlandsk kvinde, der er ekspert i Grønlands nationaldragt - der er tværkulturelle sammenkomster og foredrag, hvor sang er en vigtig del af sammenkomsterne.

Kaj Lyberth fortæller også, at næste hold af pensionister kommer i løbet af august måned.

Udover samarbejdet med Pensionisterne Samvirke, har Højskolen arrangementer med Nordic Adventure i København. Her kan lidt yngre pensionister også melde sig til et sommerophold på Sulisartut Højskoleat.

- Det er blevet en tradition for os, at vi får sommerturister fra maj indtil september. Det er dog ikke kun pensionisterne, som har glæde af Højskolen tilbud. Blandt andet vil der kommer gæster fra Sydslesvig for at opleve Qaqortoq og omegn. Vi regner med at der i alt kommer ca. 200 i gæster i denne sommer, siger Kaj Lyberth.

Sidste år fik Højskolen et overskud på ca. en halv million kroner på sommerturist-arrangementerne og pengene blev brugt til at dække højskolens driftsudgifter.