Pengeregn fra Foreningen Grønlandske Børn

Foreningen Grønlandske Børn uddeler omkring 250.000 kroner til syv projekter i Grønland.
Skrevet af Karsten Sommer
25. maj 2010 09:28

En ny legeplads i Uummannaq, 10 par rulleski til børn i Maniitsoq, en sommerlejr i Illoqqortoormiut og hjælp til børn i Nuuk, som har forældre med misbrugsproblemer, det er nogle af de projekter, som Foreningen Grønlandske Børn har valgt at støtte økonomisk.

Pengene stammer fra en indsamling blandt grønlandske virksomheder ved Future Greenland konferencen i januar.

Et ægtepar, Kirsten og Bent Christiansen, har også bidraget med 100.000 kroner af egen lomme. Penge, som er øremærket til udendørs aktiviteter.

- Vi er glade for at støtte en sommerlejr i Illoqqortoormiit og opførelsen af en legeplads i Uummannaq, begge udendørsaktiviteter, der har til opgave at styrke børns evne for samarbejde og deres respekt for hinanden, siger det gavmilde ægtepar.

Generalsekretæren i Foreningen Grønlandske Børn, Tina Frausing, fremhæver også støtten til grønlandske skiklubber.

- Skiklubberne er rigtig gode til arbejde med børn og sørge for, at de får nogle voksne med et sundt liv som rollemodeller og kommer ind i nogle gode fællesskaber”, siger Tina Frausing.

To piger fra Nuugaatsiaq sendes derudover på friskole i Danmark, og pengegaverne fra Foreningen Grønlandske Børn er ikke slut med det:

- Vi har ialt ca. 450.000 kroner at gøre godt med, så når de nævnte bevillinger er afleveret, har vi stadig ca. 200.000 kroner, der senere vil blive uddelt til projekter, der skal gøre noget godt for børn med særlige behov i Grønland, fortæller organisationen.