Penge i hus til bedre inklusion

De Grønlandske Huse i Danmark får også i 2016 fire mio. kroner til projekter, der skal hjælpe inklusionen af nytilflyttede grønlændere på vej.
28. oktober 2015 05:17

Det sker, efter alle Folketingets partier på nær Enhedslisten tirsdag aften dansk tid blev enige om fordelingen af satspuljemidlerne for næste år. En pulje på i alt 607 mio. kroner, som bliver fordelt til sociale projekter i Danmark.

Aftalen om at give De Grønlandske Huse i alt 8 mio. kroner til inklusionsprojekter blev blåstemplet i foråret af Folketingets Finansudvalg. Penge, der skulle udbetales af to omgange med 4 mio. kroner af gangen i 2015 og 2016.

Men efter folketingsvalget i juni har der været rejst tvivl om, hvorvidt de sidste 4 mio. kroner for næste år også ville blive udbetalt. Det bliver de altså nu, står det klart med gårsdagens satspulje-aftale.

De Grønlandske Huse har for nyligt meddelt Socialministeriet, hvilke projekter, husene hver især ønsker at lave for at hjælpe nytilflyttede grønlændere i Danmark til en god tilværelse. Listen rummer bl.a. projekter som mentor-ordninger, psykologhjælp og hjælp til at få flere grønlandske kvinder i arbejde.