Partii Inuits forslag endnu engang kasseret

Det bliver heller ikke denne gang, at Partii Inuit kommer med spørgsmål eller lovforslag til parlamentarisk behandling i Inatsisartut.
17. september 2014 15:01

Partiet fik som det eneste ikke optaget nogen punkter på dette års efterårssamling.

I det hele taget har arbejdet i Inatsisartut drillet det lille parti. Således fik de heller ingen punkter på forårssamlingen. På sidste års efterårssamling fik partiet optaget fire punkter, mens 12 faldt, fordi de ikke levede op til formkravene. Og heller ikke denne gang levede Randi Brobergs 2 forslag til formkravene:

- Vi følger selvfølgelig kravene. Vi mener ikke, at vore forslag er anderledes end hvad Inatsisartut plejer at debattere, siger Nikku Olsen.

Partiet havde stillet forslag om ændring af forretningsordenen for Inatsisartut, således at det kun fremover skal være muligt, at fremsende forslag på grønlandsk. Men forslagene levede altså ikke op til formkravene.

LÆS OGSÅ Partii Inuits forslag kasseret – igen

Og ifølge Nikku Olsen har de juridiske medarbejdere i Inatsisartut alt for meget magt i det politiske arbejde:

- Vi har tidligere påpeget, at de ansatte ikke skal styre det politiske arbejde. For det er alt for synligt, at de ansatte har alt for meget magt. Og dette kan ændres ved politisk debat, siger Nikku Olsen.

Hårdt start for Partii Inuit
I det hele taget har det været et hårdt start for Partii Inuit, hvor partiet ikke har påvirket det politiske arbejde med sine egne forslag, selvom partiet havde omkostninger på 1.1 millioner kroner sidste år, hvilket var en kvart million mere end partiet fik i tilskud.

- Lad mig også lige nævne, at vi efterhånden undrer os over, at medierne aldrig interesserer sig for vores arbejde, men er kun i interesseret i, at fortælle om negative forhold som denne her, siger Nikku Olsen.

Partiet modtog 902.500 kroner i tilskud i 2013.