Pølsefest i Illoqqortoormiut

Det handler om, at skabe bedre forhold for børn og unge, når Fannys berejste pølsevogn lægger vejen forbi østkysten.
07. februar 2014 06:45

Verdens mest berejste pølsevogn inviterer hele IIloqortoormiut til pølsemik søndag. Det er kaospiloten Fanny Posselt, der har taget sin pølsevogn med til Grønlands østkyst.

- Vi glæder os rigtigt meget til at komme til Illoqortormiut. Vi har lige siddet fast her i Nuuk et par dage, og pølsevognen står deroppe og er meget spændt på at komme i sving, siger Fanny Posselt.

Selvom en ristet hotdog jo nok kunne være grund nok i sig selv, så handler det her projekt om mere end bare pølser.

- Udgangspunktet for hele arbejdet med pølsevognen er at skabe socialforandring for nogle af de mest udsatte i verden. Nu hvor vi så er landet i Grønland, så er Illoqqortoormiut en af mest udsatte byer her i Grønland, og derfor er det et oplagt sted for os at tage hen, siger hun.

Og når det handler om at komme ind på folk, så har Fanny Posselt fundet et trick i pølsevognen.

- Pølsevognen er rigtigt god til at være dialogskabende. Det er et rigtigt godt mødested for folk, og derfor bruger vi den som udgangspunkt for det vi gerne vil skabe. I det her tilfælde, har vi inviteret hele bygningen ind til pølsefest på søndag, hvor vi dels vil servere hot dogs og dels vil i dialog med lokalbefolkningen.

Nu går der jo ikke nogen motorvej til Illoqqortoormiut, så det krævede en vis planlægning at få pølsevognen til byen.

Pølsevognen er blevet sendt af sted med skib fra Danmark i september måned, for så nu at være til stede, når vi så kommer nu.