Overilet beslutning at stoppe for sælskindsimport

13. januar 2006 17:19

Landsstyret var meget hurtige på aftrækkeren med at stoppe indkøb af canadiske sælskind.

Det mener de i hvert fald i Canada, hvor myndigheder og sælskindsproducenter i øjeblikket ryster på hovedet af den beslutning.

Det er Nunatsiaq News der i dag bringer historien om Landsstyrets beslutning, der overraskede hele branchen i Canada.

Vice-direktøren i det canadiske Pels Råd kalder beslutningen for fjollet og overilet.

- Alle var chokerede over, at der blev truffet en så fjollet afgørelse, siger han til avisen og mener ikke, at det kan redde Grønlands ansigt udadtil.

I hvert fald ikke så længe dyreværnsorganisationer som the Humane Society of the United States fører kampagner, som de gør.

- Dyreværnsaktivister gør ingen undtagelse I deres kamp mod sældrab. Også oprindelige folks sæljagt med rifler, siger Alan Herscovici.

Ifølge de canadiske fangst- og fiskerimyndigheder så bliver de fangere der benytter køller og ishakker nøje overvåget af dyrlæger.

- Veterinæreksperter har sagt til os, at kølle-metoden faktisk kan være mere human end riffel-fangst, lyder meldingen fra ministeriet, som en reaktion på sagen.

Det er ikke kun i Canada, at dyrlæger mener, at det er acceptabelt at dræbe sæler ved at slå dem i hovedet. Herhjemme siger også dyrlæge Lasse Holm fra Direktoratet for Erhverv til avisen Sermitsiaq, at det er mere humant at dræbe sæler med en hakepik, end at skyde dem med riffel.