Over 8000 koalaer frygtes døde i australske skovbrande

Op mod en tredjedel af alle koalaer i den australske delstat New South Wales har mistet livet i de skovbrande, der de seneste måneder har hærget Australien.
Det område er hjemsted for et betydeligt antal af Australiens koalaer. Det vurderes, at mellem 15.000 og 28.000 koalaer bor i området. Foto © : Peter Parks/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
27. december 2019 10:57

Det siger landets miljøminister, Sussan Ley, fredag.

Hun vurderer, at op mod 8400 koalaer er omkommet i brandene på den centrale og nordlige del af kysten i delstaten.

Det område er hjemsted for et betydeligt antal af Australiens koalaer. Det vurderes, at mellem 15.000 og 28.000 koalaer bor i området.

LÆS OGSÅ Australske naturbrande er på størrelse med Fyn

Fredag siger miljøminister Sussan Ley, at op mod 30 procent af koalaerne i regionen er døde, fordi "op mod 30 procent af deres levesteder er blevet ødelagt".

I delstaten South Australia har frivillige brandmænd på sociale medier delt billeder af koalaer, der er blevet reddet fra brandene.

Blandt andet et billede af seks koalaer, der havde gemt sig i et hus, samt et billede af to koalaer, der kommer ud fra bushen på udkig efter hjælp.

LÆS OGSÅ To frivillige brandmænd er omkommet i Australien

Også andre truede og sårbare dyrearter er blevet påvirket af brandene. Det gælder blandt andet den vestlige jordpapegøje i delstaten Western Australia samt den tykhalede pungspidsmus, der lever på øen Kangaroo Island i South Australia.

Hidtil har ni mennesker mistet livet i flammerne.