Ordkrig om Kangerlussuaq

Formanden for Naalakkersuisut, Kuupik Kleist, kalder det i dagens Sermitsiaq slet og ret "sludder og vrøvl" når Qeqqatta Kommunias borgmester Hermann Berthelsen forleden kaldte Naalakkersuisuts og Trafikkommissionens oplæg til debat om Kangerlussuaqs fremtid, som "en skræmmekampagne, der skræmte investorerne væk".
Skrevet af Karsten Sommer
30. september 2011 07:03

"Da amerikanerne opførte baserne for 70 år siden, tænkte de ikke et sekund på, hvordan lufthavnene kunne betjene den grønlandske befolkning. De blev bevidst placeret så langt fra lokalbefolkningen som muligt. Og hvis der boede nogen i området, blev de straks tvangsforflyttet. Det er derfor lufthavnene i dag ligger så isoleret, og derfor det er så rasende dyrt at flyve, siger Kuupik Kleist til Sermitsiaq.

Han mener, at tiden er inde til at indrette den grønlandske infrastruktur efter befolkningens behov og siger samtidig pænt "nej tak" til Hermann Berthelsens tilbud om at invitere Selvstyreformanden og hans regering til Kangerlussuaq, for at betragte stedets muligheder.

- Naalakkersuisut er alligevel i Kangerlussuaq i tide og utide, når vi skal alle mulige andre steder hen, og personligt kender jeg nok mere til Kangerlussuaq end de fleste, fastslår Kuupik Kleist.