Oplæg til bunkebryllup

17. maj 2006 15:36

Der var lagt op til bunkebryllup ved eftermiddagens gruppearbejde om strukturreformen på Kanukokas delegeretmøde i eftermiddags. Kommuneforeningen havde parret kommunerne ud fra geografiske kriterier. I alt var der fire grupper, men om der også var kærlighed i luften er en anden sag. Kommunalbestyrelsesmedlem Eli Abelsen fra Ammasalik Kommune trak i hvert fald lidt på det. Han var med i den geografisk og kulturelt mest vidtfavnende gruppe bestående af

Nuuk, Paamiut, Illoqqortoormiut og Ammasalik kommuner.

- Umiddelbart vi nok der bør forblive en østgrønlandsk kommune på grund af de meget store geografiske afstande. Der er også nogle, der mener, at der er for store kulturelle forskelle. Men hvis vi bliver presset fra landstinget, at vi skal se bort fra det, så er det Nuuk vi vil fri til, siger Eli Abelsen.

De tre øvrige grupper var parret på denne måde: Qaanaaq, Upernavik, Ummannaq, Qasigiannguit, Aasiaat og Qeqertarsuaq som et hold, Sisimiut Maniitsoq og Kangaatsiaq som et andet og endelig Ivittuut, Narsaq, Qaqortoq og Nanortalik som den sidste gruppe.