Olieudslip i Ilulissat

Kysten langs vandet ved Nukissiorfiit i Ilulissat er udsat for omfattende olieforurening. En stor mængde spildolie er blevet hældt ud i vandet. Se billeder.
Skrevet af Oline I. Olsen
22. august 2012 10:08

Der er omfattende oliespild ved den såkaldte chokoladefabrik i Ilulissat, hvor natrenovationen tømmes i havet. Der er nu udsat flydespærre ved det forurenede område.

- Vi foretager  afhøringer i byen, og vi har en god ide om, hvem der har lukket olien ud i vandet, siger regionsleder i Ilulissat Politi Karl Vinther, mens han spejder henover olieudslippet.

Det er endnu uklart, hvor meget spildolie, der er hældt ud i havet, men måske en fyldt tankbil, formoder politiet.

Der er ellers muligheder for at aflevere spildolie i forbrændingsanlægget i Ilulissat, i stedet for at hælde det ud i havet nær Isfjorden, der er optaget på UNESCOs verdensarvs liste.

- Hvem, der står bag forureningener godt klar over, at de kunne aflevere spildolien til forbrændingsanlægget, siger borgmester Jess Svane.

Han har set omfanget af udslippet og lugtet til stanken og synes, at det er forfærdeligt, at miljøet omkring verdensarvsområdet er forurenet af spildolie.

Beredskabet har siden i går været i gang med at afgrænse olieudslippet i havet, ved at sætte flydespærrer op og er stadig i gang med at rense fjorden efter olieudslippet.