Ole Møller-sag måske for Højesteret

28. marts 2006 12:16

I går indstillede Politimesterembedet at Landsrettens dom om at prøveløslade den 60-årige Ole Møller skal ankes til Højesteret. Anklagemyndigheden er altså uenig i afgørelserne fra både Kreds- og Landsretterne. Men det betyder ikke sagen rent faktisk ender i Højesteret. Først skal Rigsadvokaten indhente en udtalelse fra Landsdommeren. Når han har udtalt sig ryger sagen videre til procesbevillingsnævnet som derefter beslutter om de vil godkende at anken behandles i Højesteret.

Det er sjældent at sager fra Grønland når helt til Højesteret. I det hele taget tager den øverste instans kun stilling i sager hvor der er tale om rent principielle afgørelser. Og derfor vil det være underligt, hvis sagen ender i Højesteret. Det siger konsulent, lic.jur Leif Senholt der blandt andet er forfatter til en bog om den grønlandske kriminalret. Leif Senholt understreger at han kun kender sagen fra medierne men umiddelbart har han svært ved at se det principielle i sagen:

- Som jeg har forstået det har Landsretten bestemt, at den pågældende skal prøveløslades og dertil blot føjet nogle bemærkninger om, at det skal ske på en ordentlig måde. Det vil undre mig at dét skulle være nok til at være så principielt, at en sag nu skal gå om for tredje gang, altså i Højesteret, siger Leif Senholt.

Politifuldmægtig Søren Jæger fra Politimesterembedet ønsker kun at kommentere sagen på et overordnet plan.

- Vi er uenige i Landsrettens afgørelse, derfor mener vi dommen skal til Højesteret, siger Søren Jæger.

Han oplyser endvidere, at kun Højesteret kan beslutte at sagen skal have opsættende virkning på Landsrettens afgørelse. Det betyder at indtil videre fortsætter arbejdet i Herstedvester med at hjælpe Ole Møller til en udslusning til det danske samfund.