Nye krav til fiskekvoter

20. juni 2006 09:47

Det er endnu uvist hvad der kommer til at ske med en stor ny kvote af hellefisk. Firmaet Sigguk er blevet bedt om at dokumentere, at de kan indhandle fiskene i Aasiaat. - Det er et nyt krav, og det er en skærpelse af kravene, siger Frans Heilmann fra firmaet Sigguk.

I går aftes modtog firmaet en skrivelse fra hjemmestyret, hvor de informerede om gårsdagens beslutning i landsstyret. Her havde landsstyret tilføjet kravet om indhandling i Aasiaat til kvoten på 1825 tons hellefisk.

Sigguk har fået indtil på torsdag til at dokumentere, at de kan indhandle de mange fisk i Aasiaat.

- Det er første gang, at landsstyret beslutter noget på den måde. Grunden er at det er en ny hellefisk kvote, og mange fiskere vil gerne have fingre i den, siger landsstyremedlem for fangst og fiskeri Finn Karlsen (A).

Han fortæller, at landsstyret har valgt at lytte til fangst og fiskeriudvalget forslag om at den nye kvote skal have virkning for så mange som muligt. Give så meget beskæftigelse som muligt.

Hvad der nu kommer til at ske med kvoten er et åbent spørgsmål. Frans Heilmann fra Sigguk siger at han nu sammen med ejerne skal læse den nye situation igennem. De vil først på torsdag tage en beslutning om hvad de gør.

- Hvis man ikke kan opfylde kravet om at indhandle hele kvoten i Aasiaat, så har landsstyret givet mig lov til at bestemme hvad der så skal gøres.

Jeg kan beslutte give kvoten videre til nogen andre, der kan opfylde de nye krav, siger Finn Karlsen.