Ny uddannelsesmulighed for handicappede

Denne sommer åbner Naalakkersuisut for ansøgninger til en ny uddannelsesmulighed på den gymnasiale uddannelse. 
Foto © : Hordaland fylkeskommune/Flickr
Skrevet af Karsten Sommer
12. juli 2017 10:26
Versionist Mads Lynge

GUX-S er særligt tilrettelagte gymnasiale uddannelsesforløb, der i højere grad skal gøre det muligt for uddannelsessøgende med handicaps og diagnoser som autisme og ADHD, at gennemføre en studentereksamen. 

- Det skal være muligt for flere at få deres drømmeuddannelse og være en aktiv del af samfundet, udtaler Naalakkersuisoq for Uddannelse, Doris Jakobsen Jensen.

Uddannelsesforløbene kan for eksempel tilrettelægges som enkeltfag, individuel undervisning, undervisning med særlig støtte, i specialeklasser og også eventuelt over længere tid end normalt. 

Der vil til gengæld være de samme krav til faglige mål, og når man gennemfører enten de enkelte fag eller hele uddannelsen, så vil den være på niveau med alle andre tilsvarende gymnasiale forløb. 

På den måde er GUX-S ikke anderledes end almindelig GUX, men det tilrettelægges bare af hensyn til den enkeltes særlige behov. Derfor er der også de samme faglige krav til optagelse, som ved almindelig GUX.

Ansøgningsfristen er 1. september i år, og uddannelsesforløbene starter for første gang til næste sommer i skoleåret 2018/19. 

Læs mere om GUX-S på Sunngu.gl