Fem elever fra både Danmark og Grønland starter 1. september på en lille, ny uddannelse med navnet Grønlandske og Arktiske Studier på Københavns Universitet.

Ny uddannelse om Arktis og Grønland i København

Københavns Universitet har fået en ny uddannelse om Grønland og Arktis, som erstatter det hidtidige studie, Eskimologi.

Fem elever fra både Danmark og Grønland starter 1. september på en lille, ny uddannelse med navnet Grønlandske og Arktiske Studier på Københavns Universitet. Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.

Den nye uddannelse erstatter den tidligere uddannelse i Eskimologi, som altså bliver sløjfet.

Som navnet antyder, kommer de studerende til at blive klogere på Grønland og Arktis inden for en lang række af emner - både de mere aktuelle i forhold , men også om grønlandsk kultur og samfundsforhold.

- Det nye studie tager i højere grad udgangspunkt i konkrete cases fra virkeligheden, så studerende ser på aktuelle emner og får redskaber til at løse det, siger Søren Thue Thuesen, afdelingsleder og lektor på Afdelingen for Grønlandske og Arktiske Studier ved Københavns Universitet.

Det kan for eksempel være udviklingen inden for lufthavne, infrastruktur og uddannelse i Grønland såvel som udlandets interesse i Arktis.

Ligesom på Eskimologi-studiet kommer de studerende stadig til at blive undervist i det grønlandske sprog under hele studiet, ligesom historien om inuit-kulturer bliver bevaret.

Folkene bag den nye uddannelse håber at kunne uddanne folk, som er klædt på til at arbejde kritisk og reflekteret med arktiske problemstillinger på baggrund af en nuanceret viden om Arktis.

- Der bliver øget vægt på praktik, som skal gøre, at de studerende kan andet end læse en tekst, siger Søren Thue Thuesen. 

Uddannelsen kommer lige som Eskimologi til at have til huse i Det Arktiske Hus i København.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt