Foto: Nauja Møller

Ny uddannelse om affaldshåndtering

I en tid hvor korrekt og miljømæssigt forsvarlig affaldshåndtering får større og større betydning, tilbyder Jern- og Metalskolen i Nuuk nu en ny uddannelsesmulighed indenfor affaldsområdet.

Det er Selvstyret, kommunerne og Jern- og Metalskolen der i fællesskab har skabt den ny uddannelse som affaldstekniker.

Uddannelsen skal sikre bedre håndtering af affald her i landet, samt sikre mere effektiv drift af landets miljøanlæg.

Derudover bliver det muligt for de, som allerede arbejder med affaldshåndtering, at opkvalificere sig og få papir på deres færdigheder.

- Kommunerne har udtrykt et stort behov for faglært arbejdskraft til at drive forbrændingsanlæggene og modtagestationerne for farligt affald, så jeg er rigtig glad for dette nye uddannelsestilbud, udtaler Naalakkersuisoq for Natur og Miljø Mala Høy Kúko.

Den nye uddannelse vil fungere som en overbygning til den terminalmedarbejderuddannelse, som allerede udbydes af Jern- og Metalskolen.

Terminalmedarbejderuddannelsen tager 1½ år, hvorefter det tager yderligere 1½ år at specialisere sig som affaldstekniker. Den første årgang affaldsteknikere vil dermed være færdiguddannede i 2018.

De nye affaldsteknikere vil bl.a. komme til at lære om håndtering af olie- og kemikalieaffald, myndighedskrav til affaldshåndtering, genbrug og sikkerhed omkring håndtering af affald. Alle emner der relaterer sig direkte til de udfordringer, som Grønland står overfor på affaldsområdet.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt