Ny storaktionær i BankNordik

BankNordik, som også har filial i Grønland, har fået en storaktionær. Det er Lind Invest, der har købt 10 procent af bankens aktier.
Skrevet af Noah Mølgaard
05. februar 2013 06:11

BankNordik har fået en stærk aktionær. Det er danske Lind Invest, der havde et overskud på 131 milliner kroner i 2011, der har købt 10 procent af bankens aktier.

BankNordik offentliggør sit regnskab i marts. Men den færøske bank har en forventning om et driftsresultat på 180-190 millioner kroner.

Nu har banken sikret kapital gennem Lind Invests opkøb af aktier. Opkøb af 10 procent af aktierne bliver tolket som en tillidserklæring af bankens drift.

- BankNordik har været gennem flere strategiske opkøb og organisatoriske omstruktureringer de seneste år. Det har taget længere tid end forventet at tilpasse forretningen, men nu ser det ud til, at de er tæt på at være i mål. Derfor synes vi, at tidspunktet er rigtigt for os, udtaler administrerende direktør i Lind Invest, Henrik Lind.

Lind Invest er et lidt over 10 år gammelt investeringsselskab, der så sent som i slutningen af 2012 købte aktier i Skjern Bank til en værdi på 40 millioner kroner.

Nu har Lind Invest købt aktier hos BankNordik, men værdien af de købte aktier er dog ikke oplyst.

BankNordik har investeret i andre banker for at sikre flere indtægter fremover.

- Opkøbene har kostet BankNordik på kapitalen, men forøget volumen på toplinjen. Vi har forventninger om at driften i BankNordik i de kommende år vil være stærk, siger Henrik Lind, der ejer Lind Invest.