Ny rekord for Grønlandsbanken

Grønlandsbanken forventer at sætte indtjeningsrekord i år. Efter de første ni måneder venter banken nu et årsresultat på 106 millioner kroner i stedet for de 89 millioner, der var lagt op til i halvårsregnskabet.
25. oktober 2012 06:55

Og det betegner banken selv og ikke uventet som et meget tilfredsstillende resultat, som bankens kunder også skal nyde godt af. 

I en regnskabsmeddelelse skriver Grønlandsbankens direktør, Martin Kviesgaard, at resultatet - udover at komme bankens aktionærer til gode - også vil komme bankens kunder til gode.

Han lægger nu op til blandt andet gratis netbak til alle privakunder, reducerede gebyrer på private kreditkort og et særlig fordelagtigt miljø-billån. Samtidig er banken også klar til at støtte op om nye erhvervsinvesteringer.

- Vi har god plads til at støtte op om nye investeringer i for eksempel fiskerierhvervet, øget boligbyggeri og lokale virksomheders deltagelse i råstofprojektet, lyder meldingen fra bankdirektøren, der samtidig understreger vigtigheden at at få mere gang i samfundsøkonomien.

Årets rekordindtjening skyldes, hvad banken selv kalder en bundsolid drift, stigende indlån og fortsat beskedne tab på udlånssiden, der blandt andet betyder, at bankens solvens - det vil sige betalingsevne - er på mere end det dobbelte af lovens krav. Og det er der nok mange danske banker, der misunder Grønlandsbanken.