Ny politiuddannelse i støbeskeen

Måske skal fremtidens politiaspiranter være udstyret med studenterhue, før de bliver optaget på politiskolen i Nuuk, skriver AG.

Avisen fortæller, at en ny politiuddannelse er på tegnebrættet, og politiledelsen overvejer i den forbindelse at skærpe de akademiske krav til ansøgerne.

Politimester Bjørn Tegner Bay anfører, at samfundet bliver mere og mere kompliceret, og det stiller større krav til politiets medarbejdere.

Derfor vil han ikke udelukke, at der kan komme et krav om studentereksamen for at blive politibetjent.

Politimesteren erkender, at et krav om mere boglige ansøgere kan betyde, at der er færre at rekruttere fra.

 

Vil appellere til flere unge

- Vi kan ikke lukke øjnene for, at vi i Grønland har en samfundsudfordring i, at ikke nært så mange unge mennesker tager en ungdomsuddannelse som eksempelvis i Danmark, siger Bjørn Tegner Bay til AG.

Han påpeger samtidig, at det omvendte også kan være tilfældet. Og at det netop vil appellere til andre unge, hvis politiuddannelsen bliver en såkaldt bacheloruddannelse.

Et andet spørgsmål er, om politiskolen fremover også skal ligge i Nuuk, eller om den skal flyttes uden for Grønlands grænser. Det overvejer politiledelsen i øjeblikket sammen med Rigspolitiet og Politiskolen i Danmark.

Dog understreger politimester Bjørn Tegner Bay overfor AG, at det endnu er alt for tidligt at sige, hvad resultaterne bliver af de overvejelser.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt