Ny pædofilisag i Nuuk

04. maj 2006 14:37

En ny pædofilisag er under optrevling i Nuuk. Politiet har i sidste uge anholdt en mand sidst i 40’erne og sigtet ham for flere forhold vedrørende kønslig omgang med børn. Det skriver AG.

Vicepolitimester Bjørn Bay bekræfter overfor Radioavisen at manden er sigtet for at have misbrugt flere piger. Sagen kommer i kølvandet på en anden pædofilisag hvor en mand i slutningen af marts blev anholdt og sigtet for flere sexovergreb.

Ifølge politiet har de to sager som udgangspunkt ikke nogen forbindelse med hinanden. Men efterforskningen af den første sag har ledt politiet frem til den anden, oplyser vicepolitimester Bjørn Bay.

Den nyeste sag er den foreløbige kulmination på en række større pædofilisager, der spænder fra Narsaq i Syd til Qeqertarsuaq i nord. Men det betyder ikke nødvendigvis, at der bliver begået flere pædofili-forbrydelser, påpeger Bjørn Bay.

Han siger, at det er politiets fornemmelse, at de mange sager skyldes en større opmærksomhed hos myndighederne og befolkningen. Derfor kommer der flere anmeldelser, som politiet så efterforsker.