Ny konkurrencelov i 2006

01. juni 2005 15:04

Landsstyret vil komme med en opdateret konkurrencelov til forårssamlingen 2006, siger landsstyremedlem for erhverv Johan Lund Olsen.

-Jeg er fuldstændig enig i, at konkurrenceloven skal ajourføres og føres helt up-to-date, og det er faktisk et led i landsstyrets lovprogram, derfor vil vi allersenest forelægge en ny konkurrencelov til forårssamlingen 2006, siger Johan Lund Olsen.

Konkurrenceloven er fra 1992 og er i et vist omfang en afskrift af den danske lov, og da der er markedsforskelle i Danmark og Grønland, er det blevet nødvendigt med en revidering af loven, sagde et enigt nævn efter sit møde i Qaqortoq den 26. maj.

Den grønlandske konkurrencelov baserer sig på et kontrol- og forhandlingsprincip. Det vil sige, at det er konkurrencenævnet, der på eget initiativ skal pege på eventuelle skævheder i markedet.

- Men det må laves om. I stedet skal der indføres nogle klare regler for, hvad der er forbudt og hvad der er lovligt, det vil gøre vores arbejde nemmere, siger Carl-Aage Skovaa.

Johan Lund Olsen siger, at det blandt andet er omkring konkurrenceklausuler, at loven skal revideres.

-I nogen lande er konkurrenceklausulerne helt ude og i en mere globaliceret verden, er vi nødt til at følge med, og der skal helt sikkert ske noget der, siger Johan Lund Olsen.

Johan Lund Olsen siger også, at loven er kompliceret og at den skal laves grundigt.

-Der skal laves et grundigt forarbejde og der skal nedsættes en arbejdsgruppe med deltagelse af mit direktorat og forskellige direktorater, og naturligvis skal forskellige organisationer, råd og nævn involveres i dette arbejde. Derfor kommer det til at tage et stykke tid, så det bliver allersenest til forårssamlingen 2006, at der kommer en ny konkurrencelov, som vi foreligger for landstinget, siger Johan Lund Olsen.