Ny indhandlingsmulighed i Maniitsoq

Skrevet af Karsten Sommer
30. september 2005 16:38

Der er glæde i dag hos jollefiskerne i Maniitsoq.

Great Greenland-datterselskabet GLS, der står for skindindhandlingen i byen, har i dag lavet aftale med jollefiskernes forening, om at man fremover også kan indhandle hele sæler til virksomheden.

Karl Lyberth er formand for jollefiskerne i Maniitsoq. Han fortæller at den ny aftale åbner mulighed for at indhandle hele sæler samt marsvin og grindehvaler.

- En del af kødet skal tørres, og resten skal sendes nordpå, og bruges til hundefoder. Det er noget man burde have fundet på for længe siden, siger Karl Lyberth.

- Vi indhandlede f.eks. sidste år 12.000 sælskind, og selvom vi har brugt noget af kødet selv, er der også blevet smidt meget væk. Det har ikke været godt at vi var nødsaget til det, så vi er rigtig glade for at der nu er et firma, som kan se ideen med at bruge kødet til hundefoder. Og vi håber at ideen breder sig til andre byer, slutter jollefiskernes formand, Karl Lyberth.

Direktør Kim Lyberth fra GLS i Maniitsoq bekræfter at indhandlingen starter på mandag. Firmaet har selv faciliteter til at tørre dele af kødet, og har foreløbig aftaler med Brugserne i Nuuk og Maniitsoq.

Den ny ordning er stadig i opstartsfasen, men det er firmaets plan at sprede ideen til andre byer.

I Maniitsoq håber GLS at det ny initiativ på sigt kan føre til et par nye arbejdspladser.