Nauja Bianco er født og opvokset i Nuuk og har, siden hun i 2004 færdigjorde sit studie i statskundskab ved Aarhus Universitet, arbejdet i henholdsvis Grønlands Selvstyre, Det Danske Udenrigsministerium og Nordisk Ministerråd.Foto: Nordatlantisk Hus/Det Grønlandske Hus i Odense

Ny direktør fundet til Det Grønlandske Hus i Odense og Nordatlantisk Hus

Det bliver den 44-årige Nauja Bianco, der sætter sig i stolen som direktør for Det Grønlandske hus og Nordatlantisk Hus i Odense fra og med den 11. august.

Det sker efter at direktøren gennem 16 år, Kirsten Mærsk, netop er gået på pension.

Bestyrelsen for de to grønlandske institutioner i Odense har nu efter en længere rekrutteringsproces valgt at ansætte Nauja Bianco som ny direktør for institutionerne, der samlet set går under betegnelsen Nordatlantisk Hus.

Det fortæller de i en pressemeddelelse.

Nauja Bianco er født og opvokset i Nuuk og har, siden hun i 2004 færdigjorde sit studie i statskundskab ved Aarhus Universitet, arbejdet i henholdsvis Grønlands Selvstyre, Det Danske Udenrigsministerium og Nordisk Ministerråd.

De seneste 2½ år har Nauja Bianco etableret sin egen selvstændige konsulentvirksomhed med fokus på kultursamarbejde og formidling omkring Grønland, Arktis og Nordatlanten.

LÆS OGSÅ Direktør i Det Grønlandske Hus i Odense stopper

Formanden for Det Grønlandske Hus, Benny Nybo, glæder sig til samarbejdet med Nauja Bianco.

- Nauja kommer med et globalt udsyn og en lokal indsigt i, hvordan politik og levevilkår i Nordatlanten og Arktis fungerer. Jeg ser frem til, at Nauja Bianco vil være med i videreudviklingen og udvidelsen af det Nordatlantiske hus, skriver han.

Og Nauja Biancho glæder sig til opgaven:

- Nordatlantiske Hus i Odense er en fantastisk platform for formidling af Grønland og Nordatlanten. Det ser jeg frem til at være med til, siger den ny direktør.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt