Ny bog fra Iben Mondrup på gaden

Endnu en grønlandsk stemme gør sig for alvor gældende på den danske litterære scene.
Skrevet af mlk
23. maj 2013 06:42

 

Med romanen Store Malene, der udkommer i dag [torsdag] på Gyldendal høster forfatter Iben Mondrup igen store roser fra de danske anmeldere. Hendes roman fra sidste år, 1-2-3 Justine, overrumplede anmelderkorpset, og ’Store Malene’, der er en selvstændig fortsættelse, belønnes i dag med fem hjerter i Politiken og fire stjerner i Jyllands-Posten.

I romanen bytter den danske kunstfotograf Justine sig til en ferie i et hus i Myggedalen i Nuuk, hvor hun finder en række fotografier af en smuk nøgen mand. Romanen følger hendes ophold i Nuuk, og hendes udforskning af naturen, kroppen og kødet.

Ifølge Iben Mondrup er temaet for hendes romaer begærets kringlede natur og den konstante udveksling af magt og afmagt der er relationernes natur. Hun har tilbragt størstedelen af sin barndom i Grønland, hvor hun boede til hun fyldte 18. Hun bor nu I København.

Her i Grønland kender vi hende blandt andet for hendes arbejde med Jessie Kleemann, som hun har skrevet en bog om, og Julie Edel Hardenberg, som hun ved flere lejligheder har været kurator for. Hun debuterede som romanforfatter i 2009 med bogen ’Ved Slusen’, som blev udgivet på Forlaget Minik.