Ny ballade om hvalkvoterne

11. december 2005 16:36

Efter Landsstyret i løbet af ugen forhøjede kvoterne på narhvaler og flyttede rundt på kvoterne for hvidhvaler, kommer IA’s Ane Hansen nu med et modsvar.

I en pressemeddelelse skriver formanden for Landstingets Fiskeri, fangst og Landbrugsudvalg:

-Det er yderst beklageligt, at sådan noget kan ske, og vi kan ikke undlade at spørge, at når man flytter kvotetildelingen til steder længere mod syd, om man så ikke har forfordelt fangerne i Qaanaaq området, der ikke har alternative indtægtsgrundlag.

Ane Hansen fortsætter sin kritik:

-Da man med god samvittighed ikke kan sælge ud af Qaanaaq-fangernes kvoter, ved at flytte kvoterne længere mod syd, vil jeg tage initiativ til, at Landstingets Fiskeri, Fangst og Landbrugsudvalg, retter en henvendelse til Landsstyret, om hvad de agter at gøre i forhold til de forfordelte fangere fra det høje nord.

Ane Hansen skriver, at hun også vil tage initiativ til, at for at undgå fremtidig åbenlys desavuering fangerne og biologerne imellem opretter et nyt organ, således man tilsikrer, at fiskerne, fangerne og biologerne altid indstiller fangst- og fiskerikvoterne i enighed udfra et bæredygtigt grundlag til Landsstyret.