Ny arktisk ring i Københavns Zoo

At kigge en 3½ meter høj isbjørn på 607 kilo ind i øjnene –det er normalt ikke en god ting. Det kan vi vist roligt slå fast. Men i dag når Københavns Zoo åbner sin nye arktiske ring, så er det ikke desto mindre hvad besøgende får mulighed for.
Skrevet af Martine Lind Krebs
05. februar 2013 07:43

Som noget helt særligt har det nye isbjørnebassin, som altså åbnes for offentligheden i dag, en glastunnel ind i sig, så man kan betragte isbjørnene fra alle sider, mens de boltrer sig i vandet. Og – ikke mindst så to bjørne – Ivan og Noel – kan betragte dig.

Bjørneanlægget har længe trængt til forbedring. Det gamle blev indviet i 1951. Nu satser Zoo’s dyrepassere på, at isbjørnene vil føle sig så inspirerede i de nye omgivelser, at de får unger inden for de næste par år.

Foruden det nye anlæg til bjørnene har også sælerne og de nordatlantiske havfugle fået nyt hjem i den arktiske ring; fuglene på et fuglefjeld – hvor man også kan se dem jage gennem vandet efter fisk – og sælerne i et bassin, der kun er adskilt fra bjørnenes af en glasrude.

De danske aviser har den seneste dage været fyldt med smukke billeder af de svømmende bjørne og Zoo har i en stort anlagt reklamekampagne vist deres nye anlæg frem. Og i dagens Kristeligt Dagblad roser Verdensnaturfonden WWF Zoo.

- Jo mere vi ved om dyrene, desto mere respekt får vi for dem og bliver nysgerrige efter at vide mere, skriver organisationens generalsekretær Gitte Seeberg.

Anlægget har kostet 150 millioner kroner, som kommer fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond. Aavaat-koret sang ved dagens åbning af Arktisk Ring.