Ny app skal guide turister rundt i Nuuk

En nyudviklet app til smartphones skal hjælpe turisterne med at finde rundt i hovedstadens mange tilbud.
Skrevet af Jonas Fievé
19. september 2017 12:40

Hvor kan vi spise, hvilke museer er der, og hvad sker der i byen. Der er blot nogle af de spørgsmål, som flere turisterne savner svar på, når de ankommer til Nuuk.

- Formålet med app'en er egentlig at åbne Nuuk op som turistby. Nuuk kan godt være svær at finde rundt i rundt i, når man kommer udefra, siger erhvervsrådgiver hos Sermersooq Business Stine Selmer Andersen.

Det er netop Sermersooq Business Council, der står for udviklingen af app'en, som både virker til IPhone og Android-telefoner, og blev lanceret på førstedagen af Vestnorden Travel Mart, mandag.

Idéen til app'en kommer fra udlandet, hvor storbyer i flere år har tilbudt såkaldte virtuelle guides til deres turister.

- Folk er blevet vant til at bruge deres mobiltelefoner, når de skal finde rundt i en ny by. Derfor har vi lavet app'en, for at gøre det nemmere og dermed tilpasse os turisternes behov.

LÆS OGSÅ Rejsemesse i Nuuk skal sætte Grønland på verdenskortet

Ifølge Stine Selmer Andersen kan app'en også bruges selvom telefonen er off-line, så turisterne dermed kan undgå dyr dataroaming.

Ud over at guide turisterne rundt i Nuuk håber Sermersooq Business Council også, at borgerne i hovedstaden kan få gavn af app'en, som både kommer til at indeholde en eventkalender og mulighed for at se, hvordan vejret i Nuuk bliver.  

Succeskriteriet er på nuværende tidspunkt, at deltagerne på Vestnorden Travel Mart downloader den nye app, så de komme med deres feedback.

 - Da den netop er blevet færdig, så er det først nu, at vi begynder at få tilbagemeldinger på, hvad brugerne egentlig synes om den og, hvor vi skal forbedre den, siger erhvervsrådgiver hos Sermersooq Business Stine Selmer Andersen.