Ny aftale om vaccination af hunde og katte

Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug og Kommunernes Landsforening - KANUKOKA - har indgået en ny samarbejdsaftale om de lovpligtige vaccinationer af hunde og katte mod rabies. Aftalen træder i kraft nu den 1. februar.
31. januar 2014 04:11

Ifølge aftalen skal Selvstyret sørge for at indkøbe og udsende rabiesvacciner til kommunerne, mens det er kommunalbestyrelsens ansvar at sørge for, at den lovpligtige rabiesvaccination udføres. Desuden skal de indberette vaccinationstal til Selvstyret hvert kvartal.

Vaccinatøren skal efter vaccinationen udlevere rabiesskilte svarende til det antal dyr, der er blevet vaccineret, mens det er hundeejerens ansvar, at rabiesskiltet sidder i dyrets halsbånd.

I forbindelse med vaccination af slædehunde og fårehunde afholder Landskassen udgifterne til vacciner, rabiesskilte og sprøjter.

Udgifter til vaccination af andre hunde samt katte kan kommunalbestyrelsen pålægge dyrets ejer. Der må i den forbindelse kun kræves betaling for de faktiske udgifter.

Og det skal lige understreges, at det er lovpligtigt at få vaccineret sin hund og kat mod rabies. Første vaccination foretages når dyret er mellem fire og seks måneder, herefter skal den vaccineres hvert tredie år.