Nuuks borgmester: KNR er for langsom

03. januar 2005 12:19

Kim Godtfredsens indsamlingskoncert til fordel for ofrene for naturkatastrofen i Sydøstasien bliver ikke landsdækkende. KNR kan ikke nå at blive klar før om en måned, lyder meldingen. Det skuffer initiativtageren.

Og Nuuks borgmester Agnethe Davidsen, der har stillet Inussivik til rådighed for koncerten, kalder direkte KNR’s holdning for amatøragtig. Hun har svært ved at forstå, hvorfor KNR skal bruge en hel måned på at forberede en støttekoncert.

- Det er amatøragtigt at gå ud og sige, at det først kan lade sig gøre om en måned. I sådanne situationer burde man være fleksible nok til at arrangere noget her og nu. Det er nu der er brug for hjælp. Folk herhjemme er stadig påvirket af situationen og har lyst til at støtte nu, siger hun.

Men KNR’s direktør Lars Lennert-Sandgreen fastholder, at KNR ikke kan stable et ordentligt arrangement på benene så hurtigt.

- Kim Godtfredsens arrangement har vi ikke kunnet stable op så hurtigt med teknisk kapacitet. Men vi er i gang med forskellige tiltag. Hele vores program den næste måned vil blive påvirket af katastrofen, og det spiller alt sammen op til en tv- og radiotransmitteret indsamling først i februar, siger han.

For at kunne rykke hurtigere en anden gang, vil KNRs direktør nu tage kontakt til andre parter, der typisk samarbejder omkring indsamlinger. Et sådant netværk kan bidrage til hurtigere reaktionshastighed en anden gang.