Nuuk Tourism overtager julemanden

22. december 2005 11:26

Julemandens store, røde postkasse i kolonihavnen i Nuuk skal have en mere fremtrædende plads på havnen. Det bliver en af konsekvenserne, når Nuuk Tourism fra nytår overtager driften af Julemandens postkontor med tilhørende postboks.

Julemandens postkontor har mere en end halv snes år på bagen og blev oprindelig drevet med direkte og indirekte tilskud fra Grønlands Hjemmestyre, der dog trak sig for flere år siden. Senest har Tele Greenland holdt liv i julemanden gennem selskabet Santa Claus of Greenland Foundation A/S, men det vil Tele ikke længere gøre alene.

Nuuk Tourism er sprunget til ud fra troen på, at Nuuk i høj grad er kendetegnet som hjemby for julemanden, og at det er en stor turistattraktion, som skal fortsætte.

- Vi mener der skal nedsættes en støttegruppe til julemandsprojektet, som skal arbejde på at løfte det i et tempo, som er bæredygtigt og som indebærer et støt stigende antal turister. Økonomien skal søges dækket ved øget salg fra julemandens butik i postkontoret, siger Flemming Nicolaisen, Nuuk Tourism.