Nuuk Snow festival havde også HC Andersen år

11. april 2005 14:19

I dag sluttede Nuuk Snow Festival, og det blev, på trods udsættelsen i sidste måned, til fjorten skulpturer.

– De er blevet gode, og folk har gjort en stor indsats. Vejret har ikke været det bedste, så der har været noget at kæmpe mod, siger juryemedlem Niels Motzfeldt.

Og selv om han mest arbejder med billedkunst selv, kan han sagtens nyde skulpturerne, der findes i to kategorier i konkurrencen. De figurative – dem er der ni af - der forestiller noget genkendeligt, og så de fem nonfigurative, der har mere abstrakte motiver.

I år er der flest af de genkendelige, med motiver inspireret af en gammel digter, vi har hørt meget om den seneste tid.

- Folk har valgt at arbejde med de figurative elementer i år, og det har nok meget at gøre med H. C. Andersen året. Vi har fire skulpturer, der er direkte inspireret af hans eventyr, siger Niels Motzfledt.

Men hvorfor overhovedet stå og fryse og skære i sne, der alligevel smelter et par dage senere? Niels Motzfeldt har indtil flere gode grunde.

- Der er sammenhold, der er fest, der er noget at kæmpe for. Det varer ikke længe før sneen smelter, men nuet, og det man kan nå at få opførst, det er suset i sig selv, siger han.

Juryen endte med at kåre skulpturen Taqqama lavet af Kunstskolen i Nuuk indenfor som vinder indenfor kategorien figurativ. Af de mere abstrakte blev vinderen Flagrende Papir, lavet af et hold GU-elever. Vinderne får hver en fedtstens lampe.