Nuuk Marathon velsignet med skønt vejr

Mens solen i dag bagede ned over Nuuk fra en skyfrihimmel har mange utvivlsomt taget en lur i solen eller sejlet ud på fjorden. Andre benyttede dog dagen på en noget mere udmagrende facon.
03. august 2013 12:15

Cirka  450 løbere havde i ført sig løbesko for at kaste sig ud i det årlige Nuuk Marathon, hvor den legendariske distance på 42,195 km skulle tilbagelægges.

Som arrangør glædede Flemming Enequist sig over forholdene.

- Det kan ikke være bedre. Det er super marathonvejr. Og løberne nyder det kan man se. Der er ikke nogen sure miner, der er energi, der stråler ud af løberne, siger Enequist.

En der i hvert fald havde masser af energi var Martin Baminger fra Østrig. Han kom nemlig først i mål. I en tid på 2 timer 49 minutter og 23 sekunder.

- Det var meget hårdt, vi startede lidt for hårdt, min løbemakker Lars Henrik og jeg. Og den sidste runde handlede kun om overlevelse, fortæller den stakåndede løber, kort efter at være nået over målstregen.

Han bor lige nu i Nuuk, sammen med sin kæreste og glædede sig også over det usædvanligt dejlige vejr, der mødte deltagerne på dagens løbetur.

- Det var perfekt. Der var ingen vind, hvilket er meget usædvanligt for Nuuk. Temperaturen var også perfekt, så det var et godt løb, lyder det altså fra Martin Baminger, der bor bor i Nuuk i 8 måneder sammen med sin kæreste, der er læge her.

Hurtigste kvinde var Katti Fredriksen, der tordnede i mål på 3 timer 15 minutter og 49 sekunder.