Nuuk holder skakfest i pinsen

For fjerde gang i år er den islandske skakklub Hrókurinn vært for en skakevent i Grønland. Efter at have besøgt Kulusuk, Tasiilaq og Illoqqortoormiut er turen kommet til hovedstaden.
Skrevet af Camilla Dam
19. maj 2015 14:15

I samarbejde med Nuuk Skakklub og Air Iceland vil Hrókurinn sætte det ternede bræt på borde rundt omkring i folkeskoler, væresteder, sygehuset og børnehjem allerede fra denne tirsdag.

Og i Nuuk Center bliver der afholdt skakturneringer og spillet masseskak fra fredag til søndag.

Hrókurinn har sammen med Air Iceland afholdt skakfester i Grønland lige siden 2003, hvor formålet altid har været at skabe livsglæde og at styrke venskabet mellem Island og Grønland.

 

Nuuk Center-programmet:

Fredag: kl. 14 spiller skakmester Robert Lagermann masseskak. Hrókurinns vicepræsident spiller mod alle byens borgere i alle aldre. Gratis deltagelse og alle tilstedeværende får et eller andet godt. 

Lørdag:  Air Iceland-turnering, hvor skakspillerene har 10 minutters betænkningstid med syv omgange. Vinderen får en flot pokal samt en gave. Der bliver uddelt mange gaver undervejs. Turneringen er åben for alle og gratis.

Søndag: Skakfestens højdepunkt. Her mødes Steffen Lynge og Mikael Mikiki og afgør, hvem der bliver Nuuks skakmester 2015. De to spillede remis (uafgjort) til Nuuk-mesterskaberne, og nu skal titlen på plads. Følg kampen midt i centeret.