Foto: Mads Peder Nordbo

Nuuk-forfatter skal rejse verden rundt med sin bog i 2018

2017 har været én stor succes for Nuuk-forfatteren Mads Peder Nordbo, der er manden bag bogen Pigen Uden Hud. Han kan se frem til et travlt 2018, hvor bogen skal promoveres i en lang række lande, som samtidig betyder et farvel til Grønland.

Anmelderne kastede om sig med stjerner og læserne rev den ned fra hylderne. Det har været en lang succes for forfatteren, Mads Peder Nordbo, siden han udgav den Pigen uden hud i slutningen af april i år.

I den første uge efter udgivelsen fik han dog flere henvendelser fra grønlændere, der udtrykte deres utilfredshed over, at han havde skrevet en bog om grønlandske forhold. Men kritikken forstummede hurtigt, fortæller forfatteren.

- Stort set alt efter den første uge har været positivt, også fra grønlændere, som jeg ikke kender personligt, siger han til KNR.

LÆS OGSÅ Grønlandsk krimi vælter udlandet

Historien om journalisten Matthew Cave, der flytter til Nuuk og bliver rodet ind i en voldsom historie om drab og incest, bliver udgivet på 18 forskellige sprog næste år efter den store succes i Danmark.

Det betyder en fyldt kalender for forfatteren, der skal rejse til lande som Norge, Tyskland, England, Italien og fjerne destinationer som New Zealand og Australien for at promovere sin bog.

- Det er jo en fantastisk gave at få som forfatter. Det er jo det, man drømmer om fra starten - at få sådan en chance, hvor der er hul til en masse andre lande, så det er bare at klø på.

Den store succes og rejseaktivitet betyder, at forfatteren er nødt til at flytte fra Nuuk og Grønland, hvor han har boet og arbejdet de senere år, selvom han helst ville blive boende i den grønlandske hovedstad.

- Jeg trives egentlig bedst i Grønland, men med det arbejde, jeg har de næste par år, så er det mest hensigtsmæssigt at sidde et sted midt imellem Norge, Tyskland og England, siger Mads Peder Nordbo.
 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt