Nuuk dropper INI

23. marts 2005 07:28

Kommunalbestyrelsen i Nuuk har besluttet at oprette et kommunalt boligselskab, der skal overtage administrationen af udlejningsboligerne. De bestyres i dag af boligselskabet INI. Det nye selskab skal tage sig af en tredjedel af udlejningsboligerne i Nuuk, i alt 1250 boliger.

Beslutningen er taget, fordi kommunalbestyrelsen er utilfreds med INI.

- Kommunen må konstatere, at denne administration ikke er tilfredsstillende, og at området er uigennemskueligt. Specielt vedrørende vedligeholdelses-problematikken, lød det, da kommunen diskuterede sagen sidste år.

Overgangen til et kommunalt selskab kommer ikke til at betyde de store ændringer for lejerne. Kommunen skal følge de samme love og regler, som INI er underlagt.

- Huslejen bliver formentligt den samme for vi får de samme driftsudgifter, oplyser boligkonsulent Erik Ravn fra Nuuk Kommune.

Det kommunale selskab skal være et aktieselskab, der er ejet af kommunen, og kommunalbestyrelsen udpeger selskabets bestyrelse.

Kontrakten med INI udløber ved udgangen af i år. Og til den tid skal det nye selskab overtage administrationen af udlejningsboligerne.