NUSUKA vil kæmpe for selvstyre

Skrevet af Karsten Sommer
19. maj 2005 17:17

Landsstyret og de hjemmehørende arbejdsgiveres forening NUSUKA, underskrev i dag en samarbejdsaftale omkring Grønlands vej mod selvstyre.

NUSUKA-organisationen er knap et år gammel, og er en arbejdsgiverforening for mindre grønlandske virksomheder indenfor håndværk, IT-teknik og detailhandel. NUSUKA har 60 medlemmer og har foreløbig kontorer i Uummannaq, Sisimiut, Maniitsoq og Nuuk.

Ifølge formanden Gert Broberg Lynge, skal aftalen med Landsstyret tjene til, at NUSUKA´s medlemmer får højnet deres uddannelsesniveau via mere efter- og videreuddannelse. Udvikling af det enkelte menneskes ressourcer er afgørende for udviklingen af en selvbærende økonomi i Grønland, siger Gert Broberg Lynge.

Tidligere på året har SIK underskrevet en lignende aftale med Landsstyret, og det er parternes håb at den ny aftale med NUSUKA vil inspirere andre organisationer til lignende initiativer.

- Vi håber at flere begynder at opkvalificere sig til at deltage aktivt i opbygningen af et Grønland med selvstyre. Det handler ikke om hvornår, men hvordan vi bliver selvstændige, siger Gert Broberg Lynge til Radioavisen.