Nuna Minerals styrker økonomien

Skrevet af Karsten Sommer
06. december 2005 10:53

NunaMinerals har med endnu en vellykket kapitaludvidelse styrket sit økonomiske fundament væsentligt. En aktieemission har tilført selskabet et bruttoprovenu på 42,7 mio. kr. I forbindelse med kapitalforhøjelsen er Lønmodtagernes Dyrtidsfond indtrådt som aktionær med en ejerandel på 17,9%.

"Det er yderst tilfredsstillende, at NunaMinerals for anden gang på 12 måneder har kunnet gennemføre en aktieemission, som er blevet positivt modtaget af vore investorer, siger bestyrelsesformand Ove Rosing Olsen fra NunaMinerals.

"Det giver emissionen ekstra perspektiv, at en stor investor som Lønmodtagernes Dyrtidsfond træder ind i ejerkredsen. Med ny finansiel styrke kan NunaMinerals intensivere efterforskningen efter guld og andre mineraler i de kommende år. Vi har en række lovende projekter, ikke mindst den igangværende guldefterforskning på Storø i Nuuk fjorden, der er selskabets største selvstændige aktivitet. Kapitalforhøjelsen betyder en styrket forhandlingsposition over for internationale partnere, så vi kan fastholde en højere ejerandel i vore projekter. Det vil både gavne vore investorer og udviklingen i Grønlands erhvervsliv," konstaterer Ove Rosing Olsen.