Nuna Minerals opruster

Skrevet af Karsten Sommer
23. maj 2005 10:38

NunaMinerals holdt i torsdags selskabets årlige generalforsamling. Vigtigst for selskabet var det, at de fik OK til at udvide aktiekapitalen med 11 millioner kroner.

Ved generalforsamlingen blev der udtrykt glæde over at der var udsigt til at NunaMinerals ejerandel på 17,5 % af Nalunaq guldminen nu endelig ser ud til i 2005 at komme til at give selskabet indtægter.

-Vi har ikke set nogen penge endnu, men minen kører, og vi regner snart med at få økonomisk glæde af den, siger direktør Ole Christiansen fra NunaMinerals.

For indtægter er der ikke mange af i den kapitalkrævende opstart af mineralefterforskning i Grønland. NunaMinerals regnskab viser et underskud for 2004 på 2,3 millioner kroner mod omkring en million i underskud sidste år. Ole Christiansen siger at det er helt naturligt på det stade som mineralefterforskningen i Grønland befinder sig. Det er langsigtede investeringer, og det koster penge.

Bestyrelsen godkendte da også selskabets beretning, og imødekom NunaMinerals anmodning om at sætte gang i en aktieudvidelse, der kan blive på op imod 11 millioner kroner inden udgangen af i år.

-De penge er vi glade for, fordi det giver os mulighed for fremover at fastholde en større ejerandel af mineraludvindingen, når efterforskningsprojekter kommer så langt at en egentlig udvinding går i gang, siger Ole Christiansen.

-Vi ejer kun 17,5 % af Nalunaq Guldminen. Fremover håber vi at kunne fastholde en ejerandel på 30-40% i fremtidige projekter.

Ove Rosing Olsen blev genvalgt som formand for bestyrelsen, mens en af de større private aktieejere i selskabet, Carsten Berger fra Omegnens Entrepenørfirma, blev nyvalgt til bestyrelsen.