Strømnedbruddet skyldtes, at der i løbet af natten udbrød brand i en tranformerstation ved Sarfaanguit-elværket ved 400 vej, fortæller distriktchef i Nukissiorfiit, Filip Sivertsen.

Nukissiorfiit: Strømmen er tilbage i Nuuk

Natten blev endnu mørkere i Nuuk i nat, på grund af en af strømafbrydelse. De seneste års strømnedbrydelser skyldes tilfældighedernes spil, oplyser Nukissiorfiit til KNR.

Efter nuumiutterne i morges vågnede op til, at strømmen var gået i hovedstaden, er der igen vand og varme i alle hjem.

Det oplyser Nukissiorfiit til KNR denne formiddag.

Strømnedbruddet skyldtes, at der i løbet af natten skete en kortslutning i et kabel ved Sarfaanguit-elværket ved 400 vej, fortæller distriktchef i Nukissiorfiit, Filip Sivertsen.

Det medførte en mindre brand.

- Der var en kortslutning i koblingsstationen omkring elværksområdet, som gjorde at forbindelsen til vandkraftværket faldt ud, siger distrikchefen.

Tilfældighedernes spil

Også i forgårs var der brand i en Nukissiorfiit-bygning ved Radiofjeldet i Nuuk.

Men ifølge distriktchefen er der ingen forbindelse mellem de to brande.

- Det er to helt isolerede hændelser, siger Filip Sivertsen.

Der har været flere nedbrud det seneste år. Skyldes det det store økonomiske efterslæb for Nukissiorfiit?

- Det kan man ikke sige direkte. De anlæg, vi har, bliver vedligeholdt efter nogle vedligeholdelsesplaner, som svarer til, hvad man gør i Danmark og andre steder. Så der er ikke en direkte sammenhæng mellem efterslæbet og de her ting, siger Filip Sivertsen.

Hvad skyldes det så, at der har været flere nedbrud?

- Nogle gange er det tilfældigheder, der gør det. Det kan være en lille fejl, der er opstået for flere år siden, som udvikler sig ganske langsomt og pludselig bryder igennem noget, man ikke kan se på kabler, siger Filip Sivertsen og fortsætter:

- Tilbage i 2005 var der også en del nedbrud på grund af ekstreme storme. Så det er lidt tilfældighedernes spil. Vi forsøger selvfølgelig altid at blive klogere og undgå, at de samme fejl opstår igen.

Nukissiorfiit oplyser, at byen igen havde strøm klokken 7 i morges. Der er dog få steder, som vil opleve mindre udfald igen i forbindelse med at få forsyningen fuldstændig stabil.

Ifølge Sermitsiaq.AG var 80 procent af Nuuk mørklagt, efter at politiet kl. 01.32 natten til onsdag modtog en brandalarm fra Sarfannguit-elværket.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl