Kaspar Mondrup kommer fra en stilling som administrerende direktør i softwarevirksomheden Sonlinc, som er leverandør til den danske energi- og forsyningssektor.Foto: Naalakkersuisut

Nukissiorfiit ansætter ny energidirektør efter otte måneder

Efter næsten otte måneder uden en permanent øverste direktør har Nukissiorfiit ansat Kaspar Mondrup som ny energidirektør.

Kaspar Mondrup bliver ny energidirektør i Nukissiorfiit, hvor han tiltræder 1. juni.

Han kommer fra en stilling som administrerende direktør i softwarevirksomheden Sonlinc, som er leverandør til den danske energi- og forsyningssektor.

Den kommende energidirektør er uddannet ingeniør og har en MBA (Master i Business Administration) i teknologi, marked og organisation.

- Jeg kender til Nukissiorfiit og har et stort netværk i Nuuk / Grønland, da jeg er opvokset i Nord- og Midtgrønland, hvor jeg har boet og haft fast tilknytning fra 1972 til 2019, siger Kaspar Mondrup i en pressemeddelelse.

Uden direktør siden olieforurening

Nukissiorfiit har været uden en permanent energidirektør siden 30. september sidste år, hvor Michael Pedersen pludselig fratrådte sin stilling.

LÆS OGSÅ Nukissiorfiits øverste direktør stopper

Det skete få uger efter en olieskandale i Uummannaq, hvor en medarbejder på vandværket i byen kom til at hælde transformerolie direkte i byens vand.

I over to måneder var borgerne og virksomhederne i Uummannaq uden rent drikkevand i hanerne, og Kaspar Mondrup tager over i en virksomhed, der stadig er i gang med at finde ud af, hvordan den store regning for olieforureningen skal betales.

Siden Michael Pedersens pludselige fratræden har selskabets økonomidirektør Claus Andersen-Aagaard været midlertidig energidirektør.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt