Nu er det politiets tur til at holde øvelser i Iqaluit

Canadiske politi holder i disse dage øvelser i Nunavuts hovedstad Iqaluit. Øvelserne skal forberede politistyrken på at modstå et eventuelt terrorangreb. Vores korrespondent i Canada har sendt denne rapport.
27. august 2009 12:42

RCMP politiet, Canadas nationale politi, hvis særlige opgave altid har været at observer de arktiske egne holder nu øvelser ved Iqaluit og omegn efter sidste uges store militære øvelser der.

Det man langsomt her er begyndt at blive bange for, det er klimaforandringerne og de bedre muligheder for at sejle i de arktiske farvande vil det blive lettere for terrorister at komme denne vej, først til Canada og så måske videre til USA, nu da de andre grænser bliver bedre og bedre bevogtet.

Så RCMP politiet holdt en øvelse, i går, hvor de stormede kystvagtskibet, Pierre Radisson, i Iqaluits havn. Skibet skulle forestille at have terrorister ombord som havde fanget nogle af kystvagterne som gidsler. Politiet var heldigvis i stand til at redde gidslerne. Og øvelsen viste at de stadigvæk er istand til at tage sig af de arktiske egne her.