Nosser til en kvinde

06. juli 2005 14:11

Grønlands Arbejdsgiverforening har i eftermiddag uddelt Nosser Prisen til en kvinde, der har udvist mod og mandshjerte med sine samfundskritiske indlæg og kommentarer.

Nosser Prisen går til den 29-årige Nauja Bianco. Hun er uddannet cand. scient. pol og arbejder som fuldmægtig i direktoratet for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke.

Men det er som privatperson, at hun modtager prisen. Hun har i de senere år skrevet en del samfundskritiske indlæg og kommentarer. Blandt andet omkring udskiftningen i Royal Greenlands bestyrelse, og i den seneste udgave af Sermitsiaq langer hun ud efter politikerne og embedsmændene i en kommentar til det, hun kalder: ”Jens Napaattooqs uforskammede ødslen med skatteborgernes penge”.

Det er den seneste kommentar, der har udløst prisen. I begrundelsen fra Grønlands Arbejdsgiverforening hedder det, at Nauja Bianco med indlægget har udvist en prisværdig indsats, der tjener til efterfølgelse i et land, der desværre også er kendt som de rædde mænds land.

Netop modet til at stå frem og kritisere et system, som Nauja Bianco selv arbejder under, skal bemærkes. Det synes Nauja Bianco nu ikke selv er så modigt.

- Sådan har jeg egentligt ikke selv tænkt det. Jeg benytter mig bare af min ret til at ytre mig. Det synes jeg er meget naturligt i et demokrati, siger Nauja Bianco.

Med prisen føler Nauja Bianco, at hun har fået grønt lys til at fortsætte med at stille kritiske spørgsmål til den måde, det grønlandske samfund fungerer.

Med Nosser Prisen følger en symbolsk gave og en check på 10.000 kroner.