Norsk bestand af isbjørne opgjort

16. januar 2005 17:29

Forskere fra det Norske Polar Institut har de seneste par måneder finkæmmet den arktiske del af Norge i et forsøg på at finde mere præcise tal på antallet af isbjørne i området. Det skriver den norske avis, Aftenposten.

Hidtil har der været et anslået antal mellem 2000 og 5000 isbjørne, men den norske regering ville gerne have et mere nøjagtigt tal, at arbejde ud fra.

Så de norske forskere har tilbragt mere end 200 timer i helikoptere på det tidspunkt hvor russiske og norske isbjørne plejer at samle sig på isen mellem Svalbard og Franz Josef Land. Resultatet blev… 3000 norske isbjørne. Og det er en relativ stor bestand biologisk set. Det anslås at der i hele det arktiske område findes 25.000 isbjørne.

På baggrund af forskernes optælling siger Norges miljøminister til Aftenposten, at isbjørnene på kort sigt ikke i særlig grad er truet af udryddelse, men at man er bekymrede for hvad de klimatiske forandringer og forureningen vil betyde for bestanden.

Både miljøministeren og forskerne er urolige for, hvad der vil ske med isbjørnene, når isen smelter og de ikke længere kan finde mad.