Nordlysforhandlere: Reformer fortsættes

22. november 2005 09:33

Nordlyskoalitionen forhandlingsudvalg mødtes igen her til formiddag for at fortsætte forhandlingerne.

På forhånd er der enighed om at reformerne fortætter, mens børne- og ungeområdet volder større problemer at nå til enighed om.

I går skiltes parterne med en aftale om at regne på de økonomiske konsekvenser af partiernes forslag på børne- og ungeområdet.

Her har Siumut jo som bekendt et forslag liggende om en børnecheck, mens IA gerne vil indføre mad til skolebørnene og Atassut vil indføre skolepenge til alle skolesøgende fra 9. klasse og opefter.

Det har de tre partier så regnet på, og i dag vil det vise sig om de kan blive enige om en acceptabel løsning.

Før mødet i dag, vurderede IA’s Kuupik Kleist, at parterne formegentlig ville ende med en pakkeløsning på børne- og ungeområdet.

Mange af de andre overordnede politiske mål, er parterne dog allerede enige om, lyder det fra forhandlingsudvalget her til formiddag.

Atassuts forhandler, Steffen Silassen, oplyser at de er enige om at reformer, der allerede er sat i gang, skal fortsætte:

- Det gælder blandt andet indenfor retsvæsen og selvstyre, siger han.

Partierne er også enige om at hele ensprisreformen skal revurderes i det nye år. Så er der gået et år, siden den blev indført, hvilket giver anledning til at diskutere de fordele og ulemper befolkningen har oplevet som konsekvens deraf.

Parterne forventer at rammeaftalen falder på plads i dag.