Nordatlantisk julekoncert på Strøget i København

Det har i mange år været en fast tradition, at kor fra det nordatlantiske område mødes i Helligåndskirken i København for at give smagsprøver på deres kunnen. I år er absolut ingen undtagelse. På lørdag d. 8. december vil kor fra Grønland, Færøerne og Island give koncert i kirken fra kl. 17.00.
Skrevet af Peter Troelsen
06. december 2012 09:51

Der vil være optræden af to kor fra hvert af de tre deltagende lande, og tilhørerne vil kunne lægge øre til julesange og –salmer fra både Grønland, Færøerne og Island. Den musikalske ledsagelse af de seks kor er lagt i hænderne på organisten Stefán Arason.

De kor der deltager er Húsakoríð og Mpiri fra Færøerne, Det islandske kvindekor og STAKA fra Island og MIK-koret og AVAAT med rødder her i landet. De seks kor vil ud over deres nationale repertoire også synge to fællessange, hvor publikum også har muligheden for at få afprøvet deres sangstemmer.
Koncerten,der  arrangeres af Det Grønlandske Hus i samarbejde med Det Færøske Hus og Det Islandske Kulturhus, afsluttes med den grønlandske julehymne ”Gûterput”, som synges af samtlige kor samt publikum.

Entreen er 100 kr., og publikum opfordres til at komme i rigtig god tid, da der erfaringsmæssigt altid er udsolgt til koncerten. De tre arrangører står også for forslaget af biletter.