Nivi Olsen: Jeg vil være formand for Demokraterne

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, Nivi Olsen vil gerne stille op til formandsposten i Demokraterne efter at Anda Uldum i går sagde farvel til politik. Og tager den endelige beslutning i næste uge. - Jeg har det, der skal til, siger hun.
Foto © : Jonas Løvschall-Wedel/KNR
13. januar 2016 12:32

Der bliver kamp om formandsposten, når Demokraterne skal vælge ny formand efter at Anda Uldum i går sagde definitivt farvel til politik.

Indtil nu har tre kandidater meldt sig på banen, mens een stadig overvejer.

 

Nivi Olsen stiller op

Blandt de tre er naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, Nivi Olsen:

- Det har jeg tænkt mig at gøre.

Så du stiller op?

- Ja, tassami.

Hvorfor stiller du op?

- Jeg tror på, at mine evner som formand rækker til, at partiet kan blive endnu større, siger Nivi Olsen til KNR, der først skal drøfte det færdigt med sin familie, før hun i næste uge tager den endelige beslutning om at stille op.

Hun understreger, at Demokraterne har brug for en stærk leder, der kan udstikke den politiske kurs og holde fast i den.

Derfor vil jer gerne stille op, siger Nivi Olsen:

- Nu har jeg somminister set, hvordan jeg er som leder, og hvordan jeg kan lede. Og jeg tænker, at det, som Demokraterne har brug for kunne være mig som leder.

 

Skal vise retningen

Nivi Olsen kalder Anda Uldum for en fremragedne formand, som uddelegerede områder til Demokraternes Inatsisartutgruppe, men jeg vil i højere grad tage styrepinden, siger hun: 

- Vi har i hvert fald brug for at have en leder, der viser helt klart, hvor det er Demokraterne skal hen. Og vi har også brug for klare linher for, hvordan vi skal agere, understreger naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, Nivi Olsen.

De øvrige, der stiller op til formandsposten er fungerende formand for Demokraterne, Randi Vestergaard Evaldsen og medlem af Inatsisartut Justus Hansen, mens et andet Inatsisartutmedlem, Poul Hansen stadig overvejer sit kandidatur.