Nersornaat i sølv uddelt

Elisa Nuko fra Tasiilaq og Torben Harald Alne fra Nuuk, har fået tildelt Nersornaat i sølv.
Skrevet af Louise M. Kleemann
07. september 2011 16:08

Formanden for Inatsisartut Josef Motzfeldt fremhævede i sin tale for Elisa Nuko følgende:

- Du har gennem tiderne deltaget i flere sangkor i Tasiilaq og senest som medlem i Kangiata Akisunnera. Det bemærkes, at du med din helt egen unikke og flotte stemme skiller dig ud af sangkorsmængden og som gerne betegnes som den helt særligt smukke sangstemme som omfavner og kendetegner vores opfattelse af en stemme fra Østgrønland.

Formanden fremhævede i sin tale for Torben Harald Alne følgende:

- Siden din første ansættelse ved skolekollegiet i Nuuk i 1972 har du utrætteligt arbejdet for bedre vilkår for børn. Fra oprettelsen af Meeqqat Illuat i Nuuk i 1975 har du som forstander for hjemmet også udviklet en socialpædagogisk praksis på Meeqqat Illuat.

- Du har i dit arbejde med udviklingen af de socialpædagogiske praksis i Grønland ladet dig inspirere af landets natur og de kulturelle værdier der eksisterer i samfundet. På denne måde er det også lykkedes dig at barnet sættes i centrum og derigennem, at fastholde og styrke børnenes kulturelle identitet og stolthed over at være dem de er. Og bedst af alt så er denne vellykkede behandling foregået her i landet.

Tildelingen af Nersornaat skete ved en højtidelig i Hans Egedes Hus i Nuuk.